当前位置: 首页 高考统招 高考真题 2019年高考英语浙江卷(解析版,无听力音频,无听力原文)

2019年高考英语浙江卷(解析版,无听力音频,无听力原文)

2020-06-13 02:00:42


绝密★启用前
2019年6月普通高等学校招生全国统一考试(浙江卷)
英  语
选择题部分
第一部分  听力(共两节,满分30分)
    做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。
第一部分  听力(共两节,满分30分)
  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
  A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.
答案是C。
1.Where does this conversation take place?
A.  a classroom. B.  a hospital.  a museum.
2.What does Jack t to do?
A. Take fitness classes.
B. Buy a pair of gym shoes.
C. ge his work schedule.
3.What are the speakers tg about?
A. What to drk. B. Where to meet. C.  to leave.
4.What is the relationship bet the speakers?
A. Colleagues. B. Classmates. C. Strgers.
5.Why is ily tioned  the conversation?
A. She might t a ticket.
B. She is loog for the .
C. She has  extra ticket.
第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)
     听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How long did es run his busess?
A.10 years. B.13years. C.15 years.
7.How does the wo feel about es' situation?
A. barrassed. B. Concerned. C. Disappoted.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What has Kate's mother decided to do?
A. Return to school. B. ge her job. C. Retire from work.
9.What did Kate's mother study at college?
A. Oil ptg. B. Art history. C. Busess istration.
10.What is Kate's attitude toward her mother's decision?
A. Disapprovg. B. biguous.  C. Understg.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What is the  dog?
A. Chairg a meetg.
B. Hostg a radio progr.
C. Conductg a job terview.
12.What efits Mary most  her job?
A. Her wide rg. B. Her leaders' guce. C. Her frds' help
13.Who will Mary talk about next?
A. Her teacher. B. Her father C. Her mother.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.Why does the  seldom do exercise?
A. He lacks motivation.
B. He has a heart pro.
C. He works all the te.
15.What does Jacob Sattair probably do?
A. He's  athlete.    B. He's a researcher.     C. He's a journalist.
16.Why does the wo speak of a study? 
A. To courage the .
B. To recod  exercise.
C. To support her gs.
17.How much te will the  probably spd exercisg weekly?
 A.300 utes. B.150 ute. C.75 utes.
 听第10段材料,回答第18至20题。 
18.What did the stists do to the road?
A. They repaired it.     B. They pted it. C. They blocked it
19.Why are young birds drawn to the road surface?
A. It's warm.    B. It's brown.      C. It's smooth. 
20.What is the purpose of the stists' expert? 
A. To keep the birds there for a whole year.
B. To help stuts study the birds well.
C. To prevt the birds from g killed. 
第二部分  阅读理解(共两节,满分35分)
第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
A
   Zachariah Fike has  unusual hobby. He ds old military(军队的)medals for sale  tique stores d on the ternet.But unlike most collectors, Zac tracks down the medals' rightful owners, d returns t.
   His effort to reunite ilies with lost medals  with a Christmas gift from his mother, a Purple Heart with the ne Corrado A. G. Piccoli, found   tique shop. Zac ows the g of a Purple Heart-he earned one self  a war as a soldier. So  his mother gave  the medal, he ew right away what he had to do.
   Through the ternet, Zac tracked down Corrado's sister e Rockko. But  he ally reached her, the wo flooded  with questions: "Who are you?What tique shop?" However,  she hung up, she regretted the way she had dled the call. So she called Zac back d apologized. Soon she drove to meet Zac  Watertown, N.Y. "At that pot, I ew she t busess, " Zac says. "To drive eight hours to come to see me."
   The Piccolis grew up the childr of It migrts  Watertown. Corrado, a trslator for the Army durg WWII, was killed  action  Europe.
   Before hearg from Zac, e 't realized the medal was missg. Like y military medals, the one Zac's mother had found was a ily treasure." This medal was very precious to my parts. Only on special occasions(场合)would they take it out d let us hold it  our ds," e says.
   As a child, e cou't understd why the medal was so st. "But as I grew older," e says, "d missed my brother more d more, I realized that was the only tg we had left." Corrado Piccoli's Purple Heart medal now gs at the It er Civic Association  Watertown.
   Zac rtly returned other lost medal to a ily  a. Sce he first reunited Corrado's medal, Zac says his record is now 5 for 5.
21.Where did Zac get a Purple Heart medal for self?
   A.  the army.
   B.   tique shop.
   C. From his mother.
   D. From e Rockko.
22.What did Zac realize  e drove to meet ?
   A. She was very polite.
   B. She was serious about the medal.
   C. She suspected his honesty.
   D. She e from a wealthy ily.
23. What made e treasure the Purple Heart?
   A. Her parts' advice.
   B. Her owledge of tiques.
   C. Her childhood dr.
   D. Her ory of her brother.
B
   Money with no strgs attached. It's not sometg you see every day. But at Union Station  Los geles last month, a board t up with dollar bills attached to it with ps d a s that read, "Give What You , Take What You Need."
   People quickly caught on. d while y took dollars, y others pned their own cash to the board. "People of all ages, races, d socio-economic(社会经济的)backgrounds gave d took, "said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. "We ev had a bride  her g dress come up to the board d take a few dollars." Most of the bills on the board were sgles, but a few people left fives, ts d ev tties. The video clip(片段)shows one  who had found a $ 20 bill png it to the board.
   "What I  say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles," Bridges said. "There's a cert g that givg  do for you d that was appart  those that gave the most." Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could.
   While the clip might look like part of a new ad p, Bridges said the only goal was to show erosity d sympathy. He added that he hopes people  other cities might try silar projects d post their own videos on the ternet.
   "After all, everyone has bad days d good days," he said. "Some days you need a helpg d d some days you  be the one givg the helpg d."
24. What does the expression "money with no strgs attached"  paragraph 1 ?
A. Money spt without hesitation.        
B. Money not legally made. 
C. Money offered without conditions.    
D. Money not tied together.
25. What did Bridges t to show by tiong the bride? A. Wo tded to be more sociable. 
B. The activity attracted various people. 
C. Economic pros were gettg worse. D. Young couples needed cial assistce.
26. Why did Bridges carry out the project? 
A. To do a test on people's morals.         
B. To raise money for his compy. 
C. To earn self a good reputation.       
D. To promote ess d sympathy.
C
  California has lost half its big trees sce the 1930s, accorg to a study to be published Tuesday d ate ge ss to be a major factor(因素).
  The number of trees larger t two feet across has ed by 50 pert on more t 46, 000 square miles of California forests, the new study ds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mounts to the S Gabriels above Los geles.  the Sierra high country, the number of big trees has  by more t 55 pert;  parts of southern California the e was nearly 75 pert.
  y factors contributed to the e, said Patrick tyre,  ecologist who was the lead author of the study. Woodcutters targeted big trees. Housg developt pushed to the woods. Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources(资源).
  But  comparg a study of California forests done  the 1920s d 1930s with other one bet 2001 d 2010, tyre d his colleagues docuted a widespread death of big trees that was evt ev  ds protected from woodcuttg or developt.
  The loss of big trees was greatest  areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers figured out water stress with a computer model that calculated how much water trees were gettg  comparison with how much they needed, tg to account such tgs as rfall, air tperature, pness of soil, d the tg of snowmelt(融雪).
  Sce the 1930s, tyre said, the biggest factors drivg up water stress  the state have  risg tperatures, which cause trees to lose more water to the air, d earlier snowmelt, which reduces the water supply available to trees durg the dry season.
27. What is the second paragraph ly about?
  A. The seriousness of big-tree loss  California.
  B. The creasg variety of California big trees.
  C. The distribution of big trees  California forests.
  D. The fluce of farg on big trees  California.
28. Which of the follog is ttioned but may be bad for big trees?
  A. Ecological studies of forests.
  B. ng woodcuttg.
  C. itg housg developt.
  D. Fire control measures.
29. What is a major cause of the water shortage accorg to tyre?
  A. adequate snowmelt.      B. A longer dry season.
  C. A warmer ate.         D. pness of the air.
30. What  be a suitable title for the text?
  A. California's Forests: Where Have All the Big Trees Gone?
  B. Cuttg of Big Trees to Be Prohibited  California Soon 
  C. Why Are the Big Trees portt to California Forests?
  D. Patrick tyre: Grow More Big Trees  California
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Rock music consists of y differt styles. Ev though there is a coon spirit ong all music groups, they make very differt music.    31    At that te the Beatles tered the world of music from Liverpool.
  After they were giv  vitation to appear live on BBC, the Beatles quickly e ous  Brit with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had  extrely popular  d.    32    They held large concerts d performed at clubs. They e the hottest tg on the pop music se  d. They  as a modestly successful mus group d ded the year as show busess ds(传说). Jo non d Paul McCartney were ned composers of the year.
     33    They were not sure how the ers would react to the new type of music. Beatia hit New York on February 7, 1964. Hundreds of s med the airport to greet t.    34    The concert was broadcast live d attracted the largest one night auce  the history of television up to that te. The Beatles were described as a British vasion(入侵)by local d nationwide newspapers at that te. Their victory  erica was still rbered as a major turng pot  the history of rock d roll. Tks to the Beatles, a lot of opportunities were oped up to new faces on the market.    35    
  A. They decided on a tour to the United States  1964.
  B. Ev their hairstyles e major trds at that te.
  C. Rock music developed  the 1950s d the early 1960s.
  D. However, their songs ged the lives of erations to come.
  E. y rock ds were able to follow  the footsteps of the Beatles.
  F. They appeared  the s A Hard Day's Night(1964)d Help!(1965).
  G. They performed their first concert  erica at CBS television's 53rd street studio.
第三部分  语言运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。
   There are lots of ways to raise awaress for a cause. Usually, the    36    the idea is, the more it gets noticed. d that's precisely why one    37    Fr has caught our atttion.
   Baptiste Duchet is g across Europe,survivg    38    on discarded(丢弃)food. The thronth, 1 ile journey from Paris to Warsaw is Duchet's    39    of raisg awaress of food waste  Europe d throughout the world.
   As you     40   , the trip is no piece of cake. While restaurts    41    tons of food each year, much of it rs accessible because of    42    garbage conters, health regulations, or busess policies. Only about one  t places    43     food that would otherwise be discarded.
   For legal    44   , most restaurts have a policy st    45    food waste. "Some people have ev    46    their jobs by givg me food," Duchet said.
   What's    47    terestg is the attitude various cities have toward Duchet's cause. Ber has  the    48    while the most difficult was the Czech town of Pils. There, he had to    49    at some    50    differt stores or restaurts before g food. The 50 is all the more serious  you consider the    51    exercise required to bike from Frce to Pod.
   "I have to get food    52    because after all the g I  tired d I need the     53   ,"
   Duchet exped. "Is my    54    full or pty? That is the most portt tg, not what I  eatg."
   He s to    55    his journey by mid-July. With y luck, he'll turn a few more heads  the process.
36. A. cleverer B. older C. strger D. spler
37.A. garbage-eatg  B. sports-lovg  C. food-wastg D. law-brg
38. A. secretly B. ally  C. tirely D. probably
39. A. purpose B. way C. opion D. dr
40. A. observe B. e C. suggest D. rber
41. A. store B. cook  C. shop for  D. throw away
42. A. locked B. aged C. connected D. doned
43. A. bought B. offered C. ordered D. sold
44. A. reasons  B. rights C. fees D. aids
45. A. g for  B. givg away C. g D. causg
46. A. did B. kept C. accepted D. risked
47. A. hardly B. usually  C. particularly  D. merely
48. A. easiest B. nearest C. biggest D. richest
49. A. work B. shout C. ask D. jump
50. A. competition  B. conversation C. conflict D. ge
51. A. adequate  B. rewarg C. g  D. suitable
52. A.  B. alone C. later D. fast
53. A. spirit B. ergy C. te D. effort
54. A. stomach B. d C. pocket D. basket
55. A. arrge B. restart C. report D. ish
非选择题部分
第三部分  语言运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
  There are several reasons why school uniforms are good idea. First of all, uniforms help the school look smart. The stuts feel that they belong to a particular group.  every pupil  the school wears the uniform, nobody ____56_____ (have) to worry about fashion(时尚). Everybody wears_____57____ se style of clothes. Uniforms  be useful  unexpected ways, A school  Ird has troduced  terestg new uniform. On the edge of the jacket, there is a piece of cloth ____58_____gives off light  the dark.  the childr are g or _____59____ (cycle) to school on dark morngs, car drivers  _____60____ (easy) see t.
  But  uniforms help prove school stdards? The swer _____61____ this question is not clear. One study  erica found that stuts' grades _____62 ____ (prove) a little after the school troduced uniforms. But some stuts 't t ____63_____ (wear) the uniform. Other er studies showed no _____64____(connect) bet uniforms d school perforce.
  School uniforms are _____65 ____ (tradition)  Brit, but some schools are startg to get rid of t. Some very good schools don't have a uniform policy. However, uniforms are still popular. Pupils at about 90 pert of British secondary schools wear uniforms.
第四部分  写作(共两节,满分40分)
第一节  应用文写作(满分15分)
     假定你是李华,经常帮助你学习英语的朋友Alex即将返回自己的国家。请给他写一封邮件,内容包括:
     1.表示感谢;
     2.回顾Alex对你的帮助;
     3.临别祝愿。
注意:
  1.词数80左右;
  2可适当增加细节,以使行文连贯。
第二节  概要写作(满分25分)
     阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
     Parts everywhere praise their kids. n Ber, author of The A to Z Guide to Raisg Happy d Cont Kids, says, "We've gone to the opposite extre of a few decades ago  parts tded to be more strict." By givg kids a lot of praise, parts tk they're bug their childr's conce, ,  fact, it may be just the opposite. Too much praise  backfire d,  giv  a way that's scere, make kids afraid to try new tgs or take a risk for fear of not g able to stay on top where their parts' praise has put t.
     Still, don't go too far  the other direction. Not givg ough praise  be just as g gas givg too much. Kids will feel like they're not good ough or that you don't care d, as a result, may see no pot  tryg hard for their accomplists.
     So what is the right ount of praise? Experts say that the quality of praise is more portt t the qutity. If praise is scere d focused on the effort not the outcome, you  give it as oft as your child does sometg that deserves a verbal reward." We should especially recoize our childr's efforts to push tselves d work hard to achieve a goal, "says Donahue, author of Partg Without Fear: Lettg Go of Worry d Focusg on What Really Matters. "One tg to rber is that it's the process not the d product that matters."
     Your son may not be the best basketball player on his t. But if he's out there every day d playg hard, you should praise his effort regardless of whether his t s or loses. Praisg the effort d not the outcome  also  recoizg your child  she has worked hard to  the yard, cook ner, or ish a book report. But whatever it is, praise should be giv on a case-by-case basis d be proportionate(相称的) to the ount of effort your child has put to it.
     
     
     
     
参考答案
第一部分 听力
1. B 2. A 3. B 4. C 5. A
6. C 7. B 8. A 9. C 10. C
11. B 12. A 13. C 14. A 15. B
16. A 17. C   18. B 19. A 20. C
第二部分 阅读理解
21.A    22.B  23.D   24.C  25.B 
26.D  27.A  28.D   29.C  30.A 
31.C  32.B  33.A   34.G  35.E 
第三部分 语言运用  
36.C 37.A 38.C 39.B 40.B
41.D 42.A 43.B 44.A 45.B
46.D 47.C 48.A 49.C 50.D
51.C 52.D 53.B 54.A 55.D
56. has/will have    57. the    58. that/which    59. cyg    60. easily
61. to    62. proved   63. to wear    64. connection/connections   65. traditional 
第四部分 写作
10